Viburnum Bodnantense: hvordan skal man passe og hvornår man skal beskære?

Der er ikke ret mange buske i vores land, som fortsætter med at blomstre voldsomt hele vinteren. Endnu sjældnere er blomstrende buske, der også afgiver en vidunderlig duft. Viburnum-buskene er derfor virkelig en attraktion i en have om vinteren. Den mest kendte variant er nok snebolden, som viser en stor mængde hvide blomster, der faktisk ligner snebolde. Duften af ​​Viburnum Bodnantense er dyb, men alligevel subtil. Det kan bedst beskrives som en kombination af honning og vanilje. Duften er vedvarende og berusende, men også altid behagelig.

Blomstringstid og detaljer
Viburnum Bodnantense, som omfatter sorterne opulus, tinus og dawn, har en lang blomstringsperiode, der kan løbe fra november til marts. Busken er derfor meget modstandsdygtig over for kolde temperaturer på op til 15 grader. I ekstremt kolde nætter er det klogt at give beskyttelse, fordi busken ellers kunne afslutte sine blomster for bedre at kunne modstå disse særlige forhold. Med denne blomstrende busk kan du få en have til ikke kun at vise blomsterpragt om vinteren, men også sprede en vidunderlig duft. I resten af ​​året samler denne busk styrke til vinteren. Grøn, men på ingen måde slående, denne busk danner en flot baggrund for andre blomstrende.

Leave a Reply

Your email address will not be published.