Hortensia frosset? Sådan redder du dine hortensiaer

Hortensia er et aktiv for enhver have på grund af deres sprudlende og langvarige blomstring. Men det er netop denne blomsterstand, der er grunden til, at denne plante starter forberedelserne tidligt på sæsonen. Det betyder, at du hurtigt vil se knopperne vokse i hortensiaerne om foråret. Men det er netop denne hurtige udvikling, der gør planten meget følsom over for frostskader. Du bør derfor være ekstra opmærksom på hortensiaerne i denne periode. Er der knopper i planten og varslet nattefrost? Planter, der er i jorden, skal så dækkes med et fleeceklæde. Står planterne i potter, er en frostfri plet en nødvendighed.

Sørg dog for, at temperaturforskellen med ydersiden ikke bliver for stor. Hortensiaen vil ikke sætte pris på et sted i den varme stue i denne periode. Men i ny og næ bliver en omhyggelig gartner overrasket af en uanmeldt nattefrost. Er det lidt senere på sæsonen, er der stor risiko for frostskader på dine hortensiaer. Hvad kan du gøre ved en frossen hortensia?

Leave a Reply

Your email address will not be published.